Susipažinkime – „Cannamella“

2017-12-02

 

Cannamella gimė iš meilės saldumynams“, – sako pieniškos karamelės gamintoja kaunietė maisto technologė Greta Putnaitė. Karamelės idėją plėtoti padėjo profesorius Pranas Viškelis.  Idėja buvo brandinama keletą metų, tobulinamos receptūros, ieškant nepriekaištingo skonio.  Karamelė gaminama tik iš natūralių produktų – saldinto sutirštinto pieno, gliukozės sirupo ir grietinėlės – tad jokio papildomo saldiklio ar konservantų čia nėra.

Prekių ženklo pavadinimas kilo iš viduramžių lotyniško sudurtinio žodžio: „canna“ (cukranendė) ir „mella“ (medus). Iš šio žodžio galiausiai kilo žodis „karamelė“.

Gretos Putnaitės verslo tikslas yra, nenaudojant jokių konservantų, o tik pačius geriausius produktus, gaminti įvairaus skonio karamelę ir kiekvienam vartotojui pateikti prieinamą jos kainą. Šiuo metu yra sukūrusi penkias receptūras ir gamina klasikinę karamelę, su kokosais, lazdynų riešutais, liofilizuotomis avietėmis ir braškėmis.

Aleksandro Stulginskio universitete, Komunikacijos ir technologijų perdavimo centre, ji turi gamybai pritaikytą laboratoriją. „Puikios sąlygos eksperimentuoti ir tobulėti. Džiaugiuosi, kad universitetas suteikia tokias puikias galimybes pradedantiesiems. Šiuo metu per mėnesį įmanoma pagaminti 5 tūkst. karamelės indelių, tačiau tikslai yra kur kas didesni“, – džiaugiasi Greta.

Cannamella – tai natūrali, be jokių konservantų pagaminta pieniška karamelė, kuri puikiai tinka mirkyti vaisių skilteles, prie sūrio, ledų, o labiausiai tiesiog kabinti ją šaukštu!

cannamella.lt

Komentuok


Fakultetai